Hej alla odlare!

🌱
Hej alla odlare!

Det är roligt att se att det är full fart i backen och att vi har sådan tur med vädret så här i början av odlingssäsongen! 😊

Vi vill skicka ut både uppmaningar och information så alla har lite koll på läget under säsongen.

🦺 Arbetsgrupp och ansvarsområden:
För er som är nya kolonister vill vi börja med att presentera den arbetsgrupp som finns.
Alla medlemmar i föreningen har så klart ett gemensamt ansvar att både förhålla sig till ordningsreglerna och vårda föreningens område, redskap och byggnader.

Listan finns också uppsatt inne i boden på anslagstavlan.

Underhåll av maskiner – Asmir D och Mehmed D
Vattenledning och solcellsanläggning – Asmir D, Mehmed D och Francisco L H.
Gräsklippning och trimmers – Rickard H
Toalett – Ing-Marie K
Redskapsreparatör – Julio R
Vattentunnan – Naim M
Rabatten vid entrén –  Hanna S
Äppellunden – Åke M
Trivselgruppen – Hampus F och Barbro W

(I första hand om det är något man funderar på tar man kontakt med den som är ansvarig.
Är det en förändring i rutiner eller annat som påverkar hela föreningen eller våra medlemmar behöver styrelsen så klart involveras och då är det den som är ansvarig som för fram önskad förändring till styrelsen.)


🔨 Redskapen:
Glöm inte att lämna tillbaka lånade redskap. Tvätta av dem i vattentunnan som står bredvid boden innan du hänger upp dem i boden. Det är inte tillåtet att förvara redskap på den egna lotten om så bara över natten.

💧 Vattnet:
Då solen verkar lysa som bäst nu och odlingen därmed behöver en hel del vatten behöver vi tänka extra på hur vi använder vattnet. Det är inte tillåtet att tvätta bilen eller ”slösa” på vattnet på något sätt. Om man väljer att placera ut en vattentunna på sin lott är ändamålet att fånga upp regnvatten, inte att fylla tunnan med kommunalt vatten. Det är vi medlemmar i föreningen som står för kostnaden och vi vill kunna använda era resurser på ett mer fördelaktigt sätt än på vattenkostnaden. Vi kommer också märka upp på vattenposterna med ett ”Ö” som står för öppen och ”S” som står för stängd. Vrid på kranen en extra gång mot ”S” innan ni lämnar så du vet att kranen är stängd. Vi har redan upptäckt flera gånger att kranar står obevakade och forsar vatten.

🌿 Lista för gräsklippning:
Skriv upp er på listan för gräsklippning om ni har möjlighet att klippa vid något tillfälle under sommaren. Det räcker att gräset klipps en gång i veckan och det är endast vägarna som behöver klippas. De stora ytorna får vi hjälp av kommunen att klippa. En karta kommer att sättas upp i boden så ni ser exakt vart vi behöver klippa. Vill man ha visning i hur gräsklipparen fungerar visar vi gärna vid ett tillfälle under v.24. Hör då av er till styrelsen så samlar vi ihop oss.
(Glöm inte att samla ihop ogräset ni rensat som ligger i gångarna så inte gräsklipparen slits eller går sönder.)

👀 Lottöversyn är gjord
En översyn av samtliga lotter har gjorts där ett 30-tal lotter har fått en anmärkning. Berörda lotter kommer att få ett mejl och de lotter som både fått anmärkning och som inte har betalat medlemsavgiften kommer att sägas upp och överlåtas till våra sökande som just nu ligger på ett antal av 80 sökande.
(För er info kommer 7 nya lotter märkas upp vid trädet utmed vägen för att minska kön på sökanden.)

🥀 Kompostering och gödning:
Tänk på att vi i första hand komposterar på den egna lotten där vi gräver ner torkade växtdelar som i sin tur blir gödning istället för att samla ihop och slänga på återvinningen. En container finns tillgänglig två gånger om året till växtdelar och grenar. Läs gärna på hemsidan om jordförbättring. Att tillföra kemisk gödning är inte tillåtet men det finns en mängd andra trevliga gödnings tips att ta till såsom guldvatten, nässelvatten, organiskt material vi grävt ner så läs på under avsnitt ”Växter behöver näring” på hemsidan.

Är det något på hemsidan ni saknar får ni hojta så ser vi om det är möjligt att lägga till.

Annars önskar styrelsen en fortsatt trevlig odlingssäsong och hör gärna av er om ni funderar på något! 🌺🌱

Med vänliga hälsningar
Styrelsen